Τέχνες,  Φύση

ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Η φύση είναι η αρχή των πάντων και η τέχνη η κατακλείδα τους. Όταν οι δυο τους ενωθούν, μέσω του ανθρώπου, ολοκληρώνεται ένα κομμάτι του κόσμου! Η μία στηρίζει την άλλη και συγκλίνουν απόλυτα.

Η φύση σου δίνει τα πάντα. Την έμπνευση, τα εργαλεία, την ικανότητα, την αντίληψη. Μόλις έρθεις σε επαφή μαζί της, εναποθέτει μέσα σου τους σπόρους της. Τον σπόρο που θα εξελιχθεί σε ζωή, τον σπόρο που θα εξελιχθεί σε αγάπη, τον σπόρο που θα εξελιχθεί σε πίστη, τον σπόρο που θα εξελιχθεί σε τέχνη, στην έκφραση όλων των υπόλοιπων σπόρων.

Η τέχνη σαν κατακαθίσει μέσα στα σπλάχνα σου, σαν έμβρυο αναπτύσσεται. Τρέφεται από σένα κι εσύ από εκείνη. Σε κάθε σου επαφή με την φύση, όλο και μεγαλώνει, εμπλουτίζεται. Αρχίζει και σαλεύει. Όλο και πιο έντονα. Κι αν θεωρείς πως μπορείς να την αγνοήσεις, πλάνη τριγυρίζει το νου σου.

Όταν έρχεται η ώρα της γένεσης, όλα αποκτούν συναρπαστικό χαρακτήρα. Μία γλυκιά σύγχυση αρχίζει να σε συντροφεύει στο μαγικό, πια, ταξίδι της ζωής σου. Όλα έχουν άλλο νόημα, άλλη ποιότητα, άλλη ζωή.

Τότε κι εσύ παίρνεις τους καρπούς που έχουν σκορπίσει στην πλάση γύρω σου. Τους διαλέγεις, τους επεξεργάζεσαι. Αφήνεις την τέχνη σου να τους οικειοποιηθεί, μεταφέρεις την ενέργειά σου και τους δίνεις νέα πνοή!   

Γράφεις για κόσμους που θα ‘θελες να ζεις, ή που δεν θα ‘θελες, όμως ζεις! Ζωγραφίζεις την ζωή. Χάραμα μαλαματένιο, βασίλεμα κόκκινο. Φεγγάρι κι άστρα ολόγιομα, πρωινές δροσοσταλίδες. Πύρινες γλώσσες κι ανέμους, βροχή και ηλιοφάνεια. Λαλήματα πουλιών, κραυγές των αγριμιών, δέντρα που ανασταίνονται και μπουμπούκια που ανθίζουν.

Κι έρχεσαι να ικανοποιήσεις την απαιτητική ακοή. Όσα έπλασες και ζωγράφισες τα ντύνεις με μελωδία, να εισχωρήσουν στην καρδιά, να φτάσουν ψηλά στον ουρανό, να ακουστούν πιο πάνω από τα σύννεφα! Γιατί πολλά σε κατακλύζουνε και με φόρα θε να βγούνε!

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Όλα τα έργα στις φωτογραφίες, είναι της Άρτεμης Αγαθοπούλου. Μπορείτε να δείτε κι άλλα εδώ:

https://www.facebook.com/artemisart.eu/?ref=page_internal

artemisart.eu

https://axna.bandcamp.com/album/-

Αρετή Νασιάκου

3 σχόλια

  • Άρτεμις Αγαθοπούλου

    Δεν είναι απλά συγκινητικό, είναι σαν φρέσκο, δροσερό αεράκι μέσα στην πύρινη ζέστη, είναι σαν το νερό της πηγής στην ανείπωτη δίψα, είναι σαν μια κούπα σπιτικό κρασί, μετά την οδοιπορία, είναι Αγάπη. Και η Αγάπη σου, γίνεται σύνθεση λέξεων που πέφτουν σαν καλοκαιρινή βροχή στο ξερό χώμα. Κάποιοι λένε πως ο δημιουργός αρέσκεται στις στιγμές της δημιουργίας, κι όμως όχι, όχι. Η μεγάλη του έκσταση είναι το μοίρασμα της δημιουργίας και το να νιώσει πως ο άλλος, ο αποδέκτης του έργου του, βρέθηκε και περπάτησε για λίγο μέσα στα τρίσβαθα της ψυχής του. Εκεί, στην μήτρα, εκεί που συντελείται η κύηση, μετά την απόλυτη ερωτική πράξη με το Φως. Σ’ευχαριστώ για αυτό το ξεχωριστό αφιέρωμα Αρετή μου! Ευγνώμων!

    • sivylla

      Το άξιζες Άρτεμίς μου! Σε έχω βαθύτατα στο μυαλό μου, συνδεδεμένη με αυτές τις δύο οντότητες της ζωής! Ενώ είναι γραμμένο για σένα, συνάμα περιγράφει όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την φύση και την τέχνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *