Φύση

ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Επιβλητικά και απειλητικά φαίνονται, όταν από μακριά τα κοιτάς. Απρόσιτα και απόμακρα από τους πρόποδες. Σαγηνευτικά καθώς τα ανεβαίνεις. Και όταν φτάσεις στην κορυφή! Τι δέος σε κατακλύζει! Σεβασμό σου εμπνέουν, για το μεγαλείο τους. Έρωτας γεννιέται μέσα σου, που σε ωθεί να επανέρχεσαι με κάθε ευκαιρία.

Μοιάζουν όντα ζωντανά.  Το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα. Το καθένα εμφανίζει την ομορφιά του διαφορετικά. Ποτάμια, λίμνες, χιόνια, δάση, ομίχλη. Άλλα κατάφυτα σε όλο το κορμί τους, άλλα με βράχους γεμάτα, κάποια με απόκρημνους γκρεμούς και μερικά πιο βατά. Άλλοτε ποτισμένα από την βροχή και άλλοτε λουσμένα με το φως του ήλιου ή των αστεριών και του φεγγαριού. Υπάρχουν σημεία που, θαρρείς, Θεός πέρασε και τα ευλόγησε με όλα τα καλά και σημεία όπου, δαιμόνια θα πρέπει να φωλιάζουν και τα κάνουν τρομακτικά κι επικίνδυνα.

Στοιχειά πολλά τα κατοικούν. Όσα βλέπουμε αλλά κι όσα δεν μπορούμε να δούμε. Εκτός αν είσαι αλαφροΐσκιωτος και με τα μάτια σου ανιχνεύεις έναν άλλον κόσμο, κρυφό για τους πιο πολλούς. Η ακοή, πιάνει ήχους που δεν φαντάζεσαι. Εάν δώσεις προσοχή, ίσως ακούσεις μαγικά πράγματα.

Πλάσματα δυνατά και άγρια κυκλοφορούν στις κορυφές. Σκληρές οι συνθήκες, δεν είναι μέρη για λιπόψυχους. Σαν σε δούνε στο βουνό τους, ενοχλούνται και σε αποφεύγουν.

Το σώμα σου θρέφεται από τον αέρα, που ανασαίνεις.  Εδώ είναι πιο λεπτός και πιο αβρός. Το πνεύμα σου από την παρουσία της φύσης, δυναμική και ανελέητη, αλλά πάντοτε ακαταμάχητα γοητευτική. Η ψυχή αιθεροβατεί. Κι όταν το σώμα λυγίσει και οι αντοχές τελειώσουν, πάρε ανάσα βαθιά, εμπιστεύσου το βουνό, άφησε την ματιά να περιπλανηθεί στο υπέροχο τοπίο που σε περικυκλώνει, νιώσε την ενέργειά του να περνάει μέσα σε σένα και τότε συνέχισε.

Τα στιβαρά βουνά σου προσφέρουν σιγουριά και τόλμη. Νιώθεις πως κατακτάς κάτι άπιαστο. Ψηλώνεις από περηφάνια, όταν είσαι στην κορυφή. Γρήγορα σε επαναφέρουν , όμως, όταν ξεθαρρέψεις και άτρωτος πιστέψεις πως είσαι.

Βουνό και η ζωή μας. Πας κι όλο πας για να ανέβεις στην κορφή. Η διαδρομή έχει να σου προσφέρει πολλά και φτάνεις ψηλά διαφορετικός, πιο πλήρης. Κι όταν όλα μοιάζουν δύσκολα, στάσου και κοίτα γύρω σου με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής. Απέραντη ομορφιά υπάρχει κι αξίζει το απόσταμα του κάθε βήματος.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τις φωτογραφίες του Λεωνίδα Τζάνη θα τις βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/leonidas.tzanis

https://atraposroute.blogspot.com/?fbclid=IwAR22LLrMI1SrkZJV7fc9CzP58LDsH5nDxNebNVFUOgDbytjh1rnnDyhkc5s

Αρετή Νασιάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *